Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте,колеги!Предстои ми закупуване на летни гуми.Предлагат ми Сава на добра цена.Някой да е карал с тая марка да изкаже мнение.Благодаря предварително.Поздрави.

Comment

• Аз съм карал на Пежото с тях ... не са лоши като гуми . Не съм ги натоварвал екстремно и т.н. Ако караш нормално , мисля няма да те разочароват .
      145 1.6 ТС '97 ех.
      145 1.9 JTD '00
      307 CC 2.0 '04

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
        Ако старата е с ламаринения картер - кутиите са различни.
        Прав си не става сега трябва да сменям и полуоските ... планката на тампона на скоростната утия също е различна и стартера не пасва
        Last edited by V@K@T@; d.m.y г., 19:06.
        sigpic
        33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
        Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Един въпрос Значи при тракащ вариатор когато се разкачи буксата на соленоида на вариатора трябва ли да спре да трака, или няма да има никва разлика ? Щото при мене разлика в звука няма пък за вървеж не съм пробвал
          sigpic
          145 1.6ts 16v 97г.

Comment

• Първоначално публикувано от roshaf Покажи съобщение
            Един въпрос Значи при тракащ вариатор когато се разкачи буксата на соленоида на вариатора трябва ли да спре да трака, или няма да има никва разлика ? Щото при мене разлика в звука няма пък за вървеж не съм пробвал
            няма да спре
            тракането е механично
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Голеги, да ви питам един мини въпрос ...

Страничните огледа от 146/145 пасват ли на 155ците? Някой да има информация по въпроса?

Благодаря предварително,
              Поздрави.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
              AR 155 2.0 16v SUPER
              Toyota Corolla 2014 S Premium
              Moskvich 2140

Comment

• Видимо са различни

Comment

• Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                  Видимо са различни
                  Че са различни на вид и механизъм е ясно ... проблема ми е, че ми писна от тези тъпо затварящите се огледала на 155ата. Само някой тъпанар да мине и да ти закачи огледалото, край, чупи се на място! И после иди да търсиш по моргите втора рака или го лепиш, и като го лепиш не можеш да го затваряш, и въобще кръгчето пак се повтаря ... писна ми, 3 пъти съм лепял лявото огледало, и снощи като за капак, докато колата е била паркирана, някой ми е закачил дясното огледало и го намерих на кабелите да виси ...

Притесняват ме две неща ...

1) От вътре, където влиза във вратата, еднакви ли са отворите? Гледам на 145/146 предната врата, до голяма степен, много прилича на 155цата, като гънка на горната рамка на вратата и покрай огледалото. /всичко ми е на око-преценка./ -прилича и на Типо-Темпра м/у другото.

2) Самата гънка на огледалото /външната/ дали е същата.

Ето няколко снимки:

146: ---- 155: ---- 155(2):

Поздрави.
                  Last edited by Tonimir; d.m.y г., 13:31.

AR 155 2.0 16v SUPER
                  Moskvich 2140

Comment

• Само не знам ще има ли смисъл, щото моето лявото и аз си го лепя вече втори път и няма затваряне...
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                      Само не знам ще има ли смисъл, щото моето лявото и аз си го лепя вече втори път и няма затваряне...
                      При огледалата на 146(145), огледалото се прибира хоризонтално, т.е ако предположим, че ако някой идиот мини и ти го закачи, има шанс да се прибере от посоката на натиска ---> , докато при 155цата, ако натиснеш със сила посока

---> (хоризонтална), ефекта ще е огледало на кабели ...защото то се затваря под ъгъл 45 градуса.

Плюс това, че самото огледало на 146(145) като се прибере, то наистина се прибира, някак си не е така издадено, докато на 155цата, даже след като го врътнеш на горе, то пак си стърчи, т.е разстоянието врата-ръб на огледалото, доста голямо си остава, и пак, ако някой мине и ти го закачи, чупи се на място. /абе отвратителна работа/

За това искам практично решение, писна ми от висящи огледала. Знам, че от ТИПО пасват 1:1 , и може и типовски да сложа, но за жалост, типовските доста грозни седят, и за това искам от алфа 146(145), че са пак така красиви. /да не кажа, че са дори по-хубави от на 155цата/

Идеи, мнения? :-/
                      Last edited by Tonimir; d.m.y г., 13:42.

AR 155 2.0 16v SUPER
                      Moskvich 2140

Comment

• При мен огледалото като го закача в друго се прибира. Е веднъж ми се случи така да се прибере, че да изфръкне стаклото, но пласмасата си седи винаги здрава. Според мен ел. механизма ще си бачка. Само в закрепянето на пласмасата може да имаш проблем. Огледала от Типо/Темпра според мен няма да станат. По спомен там захващането е различно.

Comment

• zdraveite da pitam kakvi podobreniq moga da napravq na 145 1.6 120konq vsi4ko po dvigatelq turbo mojeli da se sloji

Колега,тука пишем на кирилица!

Мордохай!
                          Last edited by mordohy; d.m.y г., 19:28.

Comment

• Първоначално публикувано от DIDO_7736 Покажи съобщение
                            zdraveite da pitam kakvi podobreniq moga da napravq na 145 1.6 120konq vsi4ko po dvigatelq turbo mojeli da se sloji
                            Може

Comment

• dai nqkakva informaciq kakvo otkade kolko struva ako moje6 iskam da q napompam dosta

Прочети правилата на форума!
                              Кирилица, колега!!
                              Last edited by mordohy; d.m.y г., 19:29.

Comment

• Първоначално публикувано от DIDO_7736 Покажи съобщение
                                dai nqkakva informaciq kakvo otkade kolko struva ako moje6 iskam da q napompam dosta
                                Пиши на кирилица, използвай препинателни знаци и големи букви в началото на изречението. После помпай колкото искаш...

Писано е много по тоя въпрос. Използвай търсачката или разгледай темите от раздел Тунинг проекти. Парите са много.

Comment

Working...
                                X